martes, 12 de enero de 2016

Les grans preguntes que envolten la Paràlisis de Bell.




La Paràlisis de Bell és la paràlisis o debilitat dels músculs d'un costat de la cara i patir-la no és tan estrany com generalment es creu. És aquesta la raó per la qual li dediquem aquest post. Així totes aquestes persones, que l'hagin patida o no, poden respondre i descobrir les grans preguntes que envolten la Paràlisis de Bell.
Resultado de imagen de paràlisis de bellLes estadístiques mundials diuen que aproximadament 0,02% de la població (amb variacions geogràfiques) la pateix. En termes humans, això és 1 de cada 5000 persones. La paràlisi de Bell és la malaltia aguda més comuna que involucra un sol nervi i és la causa més comuna de paràlisi aguda del nervi facial (> 80%). Afecta homes i dones per igual i pot aparèixer a qualsevol edat, però és menys comú abans dels 15 anys o després dels 60 anys. És 4 vegades més freqüent en les persones que tenen diabetis o malalties del tracte respiratori superior, com ara la grip o un refredat.

Porta el nom de anatomista escocès anomenat; Charles Bell (1874-1842), qui la va descriure per primera vegada.

Què és la paràlisi de Bell?


Diferències del Paràlisis de Bell amb un AIT
La paràlisi de Bell és una paràlisi o debilitat dels músculs d'un costat de la cara. El dany al nervi facial que controla els músculs d'un costat de la cara fa que aquest costat de la cara caure. El dany als nervis també pot afectar el seu sentit del gust i la forma de fer les llàgrimes i la saliva. Aquesta condició apareix de cop i volta, sovint durant la nit, i en general millora per si sola al cap d'unes setmanes.


La paràlisi de Bell no és el resultat d'un accident cerebrovascular o un atac isquèmic transitori (AIT). Si bé l'accident cerebrovascular i AIT poden causar paràlisi facial, no existeix cap relació entre la paràlisi de Bell. Però la debilitat que s'ha produït de sobte en un costat de la cara ha de ser revisat per un metge immediatament per descartar aquestes causes més serioses.

Què causa la paràlisi de Bell?

No està clar que causa la paràlisi de Bell. La majoria dels casos es creu que és causada per un herpes viral.


En la majoria dels casos de paràlisi, el nervi de Bell que controla els músculs d'un costat de la cara està inflamat. Molts problemes de salut poden causar debilitat o paràlisi de la cara, com per exemple l'estrès etc.


Quins són els símptomes?

Els símptomes de la paràlisi de Bell inclouen:

- Debilitat sobtada o paràlisi en un costat de la cara que fa que es vegi lànguida. Aquest és el símptoma principal; que pot fer que sigui difícil tancar l'ull en aquest costat de la cara.
- Bavejar.
- Problemes als ulls, com llagrimeig excessiu o un ull sec.
- Pèrdua del sentit del gust.
- Dolor a o darrere de l'orella.
- Endormiscament en el costat afectat de la cara.
- Augment de la sensibilitat al so.

Com es tracta?

La paràlisi de Bell afecta cada persona de manera diferent. Alguns casos són lleus i no requereixen tractament, els símptomes generalment desapareixen per si sols dins de 2 setmanes. Per a altres, el tractament pot incloure medicaments i altres opcions terapèutiques. Si es troba una font òbvia (per exemple, infecció) que causa la paràlisi de Bell, dirigir tractament a aquesta causa pot ser beneficiós.

Estudis recents han demostrat que els esteroides com ara la prednisona esteroide - s'utilitza per reduir la inflamació i la inflor - Pot ser eficaç en el tractament paràlisi de Bell. Altres medicaments com aciclovir - utilitzats per combatre les infeccions virals per herpes - també poden tenir algun benefici en la reducció de l'evolució de la malaltia. Els analgèsics, com l'aspirina, el paracetamol o ibuprofens poden ajudar amb el dolor. 

Ejercicis que ajuden amb la paràlisis de Bell.
Un altre factor important en el tractament és la protecció del ull. La paràlisi de Bell pot interrompre la capacitat parpadejar naturalment, deixant l'ull exposat a la irritació i sec. Per tant, mantenir l'ull humit i la protecció dels ulls en la nit, és molt important. Col·liris lubricants, com ara llàgrimes artificials o ungüents per als ulls o gels també són eficaços.

Altres teràpies com la teràpia física, massatge facial o l'acupuntura poden proporcionar un potencial petita millora en la funció del nervi facial i dolor.

Esperem que la informació d'aquest post haja ajudat a saber un poc més de la Paràlisis de Bell.









No hay comentarios:

Publicar un comentario