jueves, 7 de enero de 2016

Un homenaje a Rosalind Franklin.

El subtítol d'aquest bloc;
“Science and everyday life cannot and should not be separated.”
(Ciència i vida quotidiana no poden i no han de ser separats)
és un homenaje a Rosalind Franklin ja que ella mai va ser reconeguda pel treball que va realitzar.
Ara, Britain's Royal Society a creat Rosalind Franklind Award pel suport de les dones a la ciència.

Rosalind Franklin, a la edad de los 26.
Ella va fer una de les contribucions més grans a la biologia, desgraciadament no tot el món creu o sap això, perquè Franklin està a l'ombra de la història de la ciència. Ja que si bé la seva feina sobre l'ADN va ser crucial per al descobriment de la seua estructura, la seua contribució a aquest descobriment històric és poc coneguda.

Franklin va náixer el 25 de juliol de 1920, a Londres, en una família jueva adinerada que valorava l'educació i el servei públic. Quan tenia 18 anys, es va matricular a la universitat de les dones Newnham  a la Universitat de Cambridge, on va estudiar física i la química. Però no va ser fins 1946, una vegada acabada la guerra, que va perfeccionar les seues habilitats en cristal·lografia de raig X a París, el que anys després es convertiria en el treball de la seua vida. Després de quatre anys, va tornar a treballar a Londres, concretament a King's College. 

Photo 51
Va ser al King's College on va començar a treballar amb l'estructura de l'ADN, amb el seu company Maurice Wilkins. Mentre Franklin treballava per recollir dades experimentals, a l'Universitat de Cambridge, James Watson i Francis Crick -científics en biologia molecular- treballaven per construir Model de la Molècula de l'ADN. No va ser fins que van vore les dades (no publicades) de Franklin, les quals els va inspirar, que van construir el famós model de la doble hèlix.

La contribució de Franklin a aquest model va ser desconeguda,fins la mort de Crick el 2004.


Per més informació, recomane ver aquest

documental.


No hay comentarios:

Publicar un comentario